Razer Goliathus Chroma și Razer Abyssus v2: Yay or Nay

Pentru aproape două săptămâni am avut în grijă două periferice de gaming Razer ce fac parte dintr-o gamă de preț destul de accesibilă: mouse pad-ul Goliathus Chroma și mouse-ul Abyssus v2. Ambele s-au prezentat admirabil pentru prețul lor, deși am descoperit și mici neajunsuri care pentru mine sunt deal breakers.

Dacă sunteți în căutarea unor asemenea periferice de gaming și nu aveți un buget mai mare de 200 de lei, ei bine, Razer Goliathus Chroma și Razer Abyssus v2 se încadrează perfect. Ambele costă între 160-200 lei, în funcție de retailer și discount-ul pe care îl aplică.

E adevărat că mouse pad-ul Goliathus Chroma este printre cele mai scumpe (dacă nu chiar cel mai scump) mouse pad-uri lansate de Razer, dar mouse-ul Abyssus v2 se află cu siguranța la extrema de jos din punct de vedere al prețului.

Razer Abyssus v2 + Razer Goliathus Chroma
Razer Abyssus v2 + Razer Goliathus Chroma

Pentru cei ce nu știu, Goliathus Chroma este a doua versiune a unuia dintre cele mai bine vândute mouse pad-uri lansate de Razer. Spre deosebire de vechea variantă, noul Goliathus Chroma vine echipat cu LED-uri multicolor. E o abordare interesantă, deși eu îi acord doar un rol estetic pentru că nu contribuie în niciun fel la experiență de gaming.

Două lucruri importante mi-au plăcut la mouse pad: micro-texturile și baza de cauciuc care îl împiedică să alunece. Mouse pad-ul poate fi sincronizat cu alte produse din gama Razer Chroma folosind aplicația Razer Synapse. Tot prin intermediul aplicației se pot configura efectele luminoase după cum doriți, atât în cazul mouse pad-ului, cât și al mouse-ului.

Încă un lucru pozitiv pe care nu pot să nu-l remarc este faptul că mouse pad-ul vine cu un accesoriu care îți permite să administrezi cablul mouse-ului astfel încât acesta să nu se „agațe” de cusăturile de pe marginea mouse pad-ului.

Razer Goliathus Chroma cable clip
Razer Goliathus Chroma cable clip

Ce nu mi-a plăcut la mouse pad-ul Razer Goliathus Chroma este faptul că țesătura de pe margine ce ascunde rețeaua de LED-uri jenează la atingere. Și cum nu prea poți evita să atingi mouse pad-ul cu antebrațul, după câteva ore de folosire devine destul de enervant. Pentru că petrec foarte mult timp la calculator, pentru mine asta reprezintă un deal breaker.

Venind de la un SteelSeries Rival 700, mouse-ul celor de la Razer – Abyssus îmi părea o mică jucărie. Avantajul principal al lui Razer Abyssus este faptul că este un mouse ambidextru și că are un preț extrem de accesibil pentru ceea ce oferă. Spre deosebire de prima versiune care are o rezoluție maximă de 3500 DPI, Abyssus v2 vine cu o rezoluție superioară de 5000 DPI.

Mi-a plăcut forma mouse-ului, deși pentru cei cu mâini mai mici, folosirea comodă a lui Abyssus ar putea fi un adevărat challenge. Cele două butoane principale sunt destul de solide, dar rotița de scroll mi s-a părut un pic cam șubredă. Mouse-ul nu are butoane laterale, dar vine cu un buton special din care puteți regla rezoluția on-the-fly fără a mai intra în aplicația Razer Synapse.

Razer Synapse
Razer Synapse

Nu mi-a plăcut faptul că butoanele fac zgomot destul de mare atunci când sunt apăsate, însă nu am avut nicio problemă în jocuri. Ca și în cazul mouse pad-ului, Goliathus Chroma, efectele mouse-ului pot fi configurate prin intermediul aplicației Razer Synapse.

Evident că nu aș da Rival 700 pe Abyssus, dar mouse-ul celor de la Razer este o alternativă excelentă pentru un buget de 150-200 de lei. Așadar, după o utilizare intensivă de două săptămâni, am rămas cu următoarele impresii:

Razer Goliathus Chroma mouse padNAY

Razer Abyssus v2 mouseYAY

Game on!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *