Cele mai bune 10 jocuri ale anului 2017, fă-ți timp și joacă-le – Uncensored

Fără discuție, anul 2017 a fost unul extrem de prolific pentru gameri. Paradoxal, nu pot spune că acest lucru se datorează relansarării unor francize ca Assassin’s Creed sau a unor sequel-uri mult așteptate din seriile Star Wars, Call of Duty, Wolfenstein, Resident Evil sau The Evil Within.

Deși nu mulți pariau pe Nintendo la începutul anului, n-am nicio îndoială ca compania japoneză este marea câștigătoare pe scena industriei de gaming mondiale. Aproape fiecare titlu Switch lansat în 2017 a primit recenzii excepționale din partea presei internaționale, ceea ce îmi confirmă faptul că s-a lucrat cu foarte mare grijă la fiecare joc.

Recomand din inimă tuturor celor ce au făcut din gaming un hobby să achiziționeze consola celor de la Nintendo. Este una dintre cele mai bune investiții pe care o puteți face dacă nu sunteți adeptul unor curente „extremiste” de genul PCMR (PC Master Race).

NieR Automata

Acum că am terminat cu Nintendo, hai să vedem care ar fi cele mai bune jocuri apărute în 2017 și de ce merită să le jucați când aveți timp. M-am convins să fac acest top pentru că în România se joacă atât de multe titluri proaste sau mediocre încât banii se duc către studiouri care nu mai respectă de foarte mult timp publicul.

Se simte o nevoie acută de educare a gamerilor din România, dar, din păcate, ca și în alte domenii, pârghiile necesare au dispărut de mult timp și nimeni nu-și mai dorește în momentul de față o revitalizare a presei de gaming.

Așa că, dacă nu citiți presa străină, probabil că vă jucați ce vă recomandă prietenii sau, poate, blogger-ul/influencer-ul preferat. Dacă însă doriți și o opinie informată vă recomand să învățați limba engleză și să citiți 2-3 dintre site-urile de gaming consacrate. Contrar a ceea ce se spune, jurnaliștii de-acolo nu iau bani ca să dea note mari unor anumite jocuri.

Long story short, aveți mai jos un top cu jocurile lansate în 2017 pe care le-am jucat și pe care vi le recomand. Bineînțeles, pentru că nu se dă niciun premiu, clasamentul nu este deloc important, așa că puteți să le jucați în ce ordine doriți dacă v-am convins.

 1. Horizon Zero Dawn (PS4)
 2. Divinity: Original Sin 2 (PC)
 3. NieR: Automata (PS4)
 4. Hellblade: Senua’s Sacrifice (PS4)
 5. Uncharted: The Lost Legacy (PS4)
 6. Nioh (PS4)
 7. XCOM 2: War of the Chosen (PC)
 8. Wolfenstein 2: The New Colossus (PC)
 9. Resident Evil 7: Biohazard (PC)
 10. Torment: Tides of Numenera (PC)

Aș dori să mai menționez câteva titluri care ar merita să fie în top, dar pe care nu le-am adăugat pentru că nu le-am jucat din diverse motive (timpul fiind principalul dușman). Așadar, în la fel de mare măsură ca cele zece titluri de mai sus, următoarele jocuri sunt must-play:

 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch)
 • Persona 5 (PS4)
 • Yakuza 0 (PS4)
 • Cuphead (PC)
 • Super Mario Odyssey (Nintendo Switch)
 • Mario + Rabbids: Kingdom Battle (Nintendo Switch)
 • Prey (PC)
 • The Evil Within 2 (PC)
 • Hollow Knight (PC)
 • Thimbleweed Park (PC)
 • South Park: The Fractured but Whole (PC/PS4/Xbox One)

Sunt convins că există multe alte jocuri bune sau foarte bune pe care nu le-am menționat, dar cele de mai sus nu trebuie să lipsească din librăria niciunui gamer cu gusturi bune.

După cum ați observat, Ubisoft și EA lipsesc din top (cu o excepție: Mario + Rabidds: Kingdom Battle), dar asta nu este vina mea. Assassin’s Creed Origins, Mass Effect: Andromeda sau Star Wars Battlefront II sunt mult prea generice (chiar mediocre) pentru a putea face parte din topul de mai sus. De fapt, ar fi o jignire pentru celelalte studiouri care au lucrat la jocurile pe care le-am menționat dacă le-aș pune în top alături de ele. Ce pot să spun? Play them at your own peril!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *