Cele mai bune 5 filme, dar și „gunoaiele” anului 2017 – subiectiv/obiectiv

Deși am intrat deja în 2018, cred că încă este un moment potrivit pentru o scurtă retrospectivă cinematografică a anului ce tocmai a trecut. În mod normal n-aș fi făcut asta, dar pentru că de câțiva ani buni se încurajează mediocritatea cam prin toate domeniile, m-am gândit să încerc să echilibrez puțin balanța.

Nu m-am școlit în critică de film, dar am foarte mulți ani de părereologie, așa că fiți liberi să mă urâți sau să mă iubiți pentru lista de mai jos. Probabil că multe dintre filmele ce au primit recenzii favorabile nu se vor găsi în topul meu, ceea ce este de înțeles având în vedere că nu am dat copy/paste clasamentului Vanity Fair sau Rolling Stones.

Mi-a fost destul de greu să aleg 5 filme ce mi-au plăcut foarte mult dintre cele pe care le-am văzut anul trecut, așa că am adăugat și câteva mențiuni. Mulțumiri speciale domnului Cosmin Aioniță care m-a însoțit în acest maraton cinematografic pe tot parcursul lui 2017, dar și pentru că m-a ajutat să cristalizez acest top.

 1. Blade Runner 2049
 2. War for the Planet of the Apes
 3. Wonder Woman
 4. Baby Driver
 5. Murder on the Orient Express

În aceeași măsură vă recomand să vedeți și următoarele filme care mi-au plăcut foarte mult și care nu au mai avut loc în top: IT, Suburbicon, American Made, John Wick: Chapter 2 și Atomic Blonde.

Înainte de a trece la „gunoaiele” anului, am decis să fac și o rubrică specială cu filme ce m-au dezamăgit. Asta nu înseamnă că sunt neapărat proaste, însă consider că au irosit un mare potențial.

 1. Alien: Covenant
 2. Dunkirk
 3. The Dark Tower
 4. The Mummy
 5. Star Wars: The Last Jedi (yep, sorry)

La final, iată cele cinci filme pe care trebuie să le evitați dacă vreți să nu muriți de nervi sau plictiseală. Deși acesta nu este un capitol la care să-mi doresc să am experiență, cred că este singurul motiv pentru care am supraviețuit.

 1. Singularity
 2. The Circle
 3. Overdrive
 4. Transformers: The Last Knight
 5. Baywatch

Dacă mi-a scăpat vreun titlu în oricare din topurile de mai sus, atunci înseamnă că nu am văzut filmul sau că avem păreri diferite. Don’t hate me please 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *