Destiny – în căutarea story-ului pierdut

Destiny e unul dintre puținele jocuri pentru care mi-aș fi cumpărat Playstation 4, însă nu pentru gameplay, ci pentru story. Deși nu sunt fan-ul FPS-urilor, îmi place să ofer o șansă și acestui gen dacă este susținut de o poveste decentă.

După ce Bungie a prezentat Destiny ca o epopee sci-fi de proporții epice (duh), mi-am spus ca indiferent de gen trebuie să-l joc.  La doi ani după lansarea oficială, Destiny încă este cea mai mare dezamăgire pentru mine.

Jocul celor de la Bungie este un exemplu clar de neputință a dezvoltatorilor în față deadline-urilor impuse de „investitori.” Probabil mulți dintre voi știu că după luni de muncă la construirea universului din Destiny și la povestea principală, echipa ce s-a ocupat de aceste lucruri a fost concediată.

Toată dezvoltarea jocului din ultimul an de dinaintea lansării a trecut prin schimbări radicale de mai MULTE ori. Asta a culminat cu plecarea celui ce se ocupa de povestea principală din Destiny, Joe Staten, undeva prin 2013.  Se pare că „investitorilor” nu le-a plăcut ce-a făcut domnul Staten în ultimul an, așa că soluția pe care au găsit-o a fost să angajeze pe cineva să scrie renumitele Grimoire Cards ce conțin cea mai mare parte din povestea jocului.

1

Îmi pare rău, dar Destiny pentru mine a fost și a rămas o formă fără conținut. Mi-am dorit extrem mult să-mi placă, însă după luni de experimentat am ajuns la concluzia că Activision și-a bătut joc de fani. Pentru bani. Destiny nu este un joc rău, dar nu se ridică măcar la jumătatea promisiunilor făcute de Bungie în 2013. Iar ăsta nu este cel mai rău lucru. Cel mai rău este că acest joc va rămâne în continuare un „hollow body,” un joc lipsit de personalitate, de poveste, de „lore,” de … Nici măcar DLC-urile ce au urmat lansării jocului nu au adus consistență în ceea ce priveste story-ul, ceea ce mă face să cred ca Activision a „tăiat” mai multe zone din jocul original ca să le ofere ca expansion-uri. Dacă e adevărat, mi-e silă.

Iată de ce nu am așteptări mari de la cel mai nou expansion anunțat, Destiny – Rise of Iron, ce va fi lansat pe Playstation 4 și Xbox One pe 20 septembrie. Așa cum era de așteptat, expansion-ul vine cu o nouă facțiune, dar și cu un strike pentru echipe de trei jucători și un raid nou pentru șase jucători. Câteva quest-uri noi, arme, armuri, un nou mod multiplayer și hărți noi întregesc conținutul nou inclus în Rise of Iron, următorul expansion pentru Destiny. N-o să puteți juca Rise of Iron dacă nu aveți jocul original, precum și expansion-ul The Taken King.

Să fim realiști, singurul scop al acestui expansion este să prelungească agonia celor ce așteaptă Destiny 2 cu speranța că Bungie va livra ce-a promis. Sfatul meu pentru Bungie și/sau Activision când vine vorba de această franciză: „think small, go big,” nu invers.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *