Huawei e tot un smile(y)

Cu 5 sau 6 ani în urmă Huawei era extrem de vizibil pe piața de smartphone-uri din România, dar exclusiv pe segmentul „entry-level.” Ceva s-a întâmplat între timp în ultimii ani și compania chineză concurează cu succes pe plan local și internațional cu alte brand-uri cunoscute la toate categoriile de preț, inclusiv premium. Pentru mine nu este o surpriză întrucât am urmărit ascensiunea Huawei pe plan mondial, dar nu pot să nu le remarc ultimele mutări de pe piața din România.

La începutul lunii iunie, Huawei a anunțat că Smiley, adică Andrei pentru prieteni, a devenit ambasadorul oficial al brand-ului în țara noastră. Împreună cu acest anunț, Huawei a lansat în România și varianta Lite a lui P9, vârful lor de gamă pentru prima jumătate a anului. Dacă vă întrebați de ce Huawei l-a ales pe Smiley pentru a le reprezenta brand-ul în România, raspunsul este destul de simplu. Anul trecut, Huawei a fost compania cu rata cea mai mare de creștere pe piața de smartphone-uri. Tot anul trecut, Smiley a fost cel mai bine vândut artist din România, așa că alianța dintre cele două entități face sens.

2

Dincolo de comunicatul de presă și declarațiile oficialilor Huawei, precum și ale lui Smiley, această alianță confirmă faptul că gigantul chinez este dispus să investească ceva bănuți și în România. E oarecum normal dacă vrei să te bați cu Samsung și Apple pe segmentul premium și cu brand-urile locale pe celelalte.

Încă nu mi-e clar ce telefon Huawei va folosi Smiley, dar, oricât de draconice ar fi condițiile contractului, nu cred că nu are ascuns pe undeva și un iPhone. Chiar dacă nu mulți dintre fanii lui Smiley se vor duce la piață să-și schimbe telefonul cu un Huawei, cred că alegerea lui ca ambasador oficial în România este o lovitură de imagine.

În încheiere aș dori să mulțumesc Huawei pentru invitația la concert, dar eu nu sunt un consumator de Smiley. Cu toate acestea, cred că Andrei este unul dintre puținii artiști din România care a rămas cât de cât „curat.” Și mai cred că acesta este un alt motiv pentru care Huawei a decis să și-l aconteze. Your move Samsung!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *