Samsung m-a proiectat în Blade Runner

De când eram mic simțeam o atracție „nesănătoasă” pentru fantasy si SF. Așa am ajuns să mă îndrăgostesc de Dungeons & Dragons, Shadowrun, Philip K. Dick și Isaac Asimov. Acum câteva săptămâni Samsung a ținut morțiș să-mi demonstreze că ceea ce consideram SF acum 30-40 de ani a devenit realitate între timp.

Lansarea televizoarelor Samsung SUHD m-a făcut să-mi amintesc cu melancolie de unul dintre primele filme sci-fi pe care le-am văzut, Blade Runner. Evident, n-am să vorbesc despre film, dar am să mă folosesc de ocazie să-l recomand celor mai mici ca mine ce nu au avut curiozitatea să-l vizioneze încă. Go see it folks, it’s a masterpiece!

Ah, da. După ce am primit invitația la lansarea Samsung TV SUHD, o titulatură ce nu-mi spunea nimic, m-am gândit puțin dacă e cazul să mă informez înainte de a merge la eveniment. Am renunțat imediat pentru că întotdeauna mi-au plăcut surprizele, mai ales cele plăcute.

Deși cadrul în care s-a desfășurat evenimentul, Teatrul Național București (Sala Atelier), ar fi trebuit să transmită ideea de creativitate și de faptul că până și o ditamai măgăoaia de televizor poate însemna cultură sau/și entertainment (poate?!), n-am simțit câtuși de puțin acest lucru.

Am simțit mai mult și diferit în același timp. Dacă mi-ar fi spus cineva acum 25 de ani că vom ajunge să avem în living-uri televizoare curbate și subțiri cât un deget l-aș fi bătut prietenește pe umăr și i-aș fi spus că și mie îmi place foarte mult SF-ul.

1

Mulțumesc Samsung pentru că pentru 1 oră m-ai făcut să mă simt ca un shadowrunner. Nu știu câți dintre cei prezenți la lansare erau replicants, dar l-am recunoscut pe domnul Patzaichin. Era cât se poate de real, nu era o hologramă.

Și ca un adevărat decker ce se retrage în Matrix când „shit hits the fan,” așa m-am retras și eu când sentimentul de melancolie a început încet, încet să se dilueze.

Ați intuit bine, toate detaliile technice despre televizoarele Samsung SUHD au trecut pe lângă mine ca puful de păpădie, dar am rămas cu experiența seonzorială și, mai ales, cu cea virtuală. Sigur că lair-ul meu ar deveni mai interesant cu un Samsung TV SUHD, dar încă nu câștig 9.000 de lei pe săptămână. Soon though!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *