Am jucat Hearthstone: Whispers of the Old Gods fără C’Thun și am câștigat

Acum câteva săptămâni am primit de la Blizzard (hat tip) 50 de pachete de cărți din noul expansion Hearthstone: Whispers of the Old Gods. Trei săptămâni după lansarea noilor cărți, metagame-ul s-a schimbat destul de drastic așa că avem deja câteva deck-uri interesante ce schimbă un jocul enorm spre imens.

Whispers of the Old Gods conține 134 de cărți din care 21 sunt legendare, 27 epice, 36 rare și 50 comune. Multe din cărți sunt specifice celor 9 clase. Și încă un lucru ce merită menționat este faptul că atunci când deschideți primul pachet de Whispers of the Old Gods veți primi o legendară (C’Thun) și o comună (Beckoner of Evil) ce nu pică în pachete.

Am fost foarte curios să văd cum funcționează noua strategie adusă de zeii vechi, și în special cea oferită de C’Thun, legendara ale cărei stat-uri pot fi îmbunătățite indiferent de unde se află (în deck, în mână sau în graveyard).

Cred că în primele zile după lansarea expansion-ului, jumătate dintre prietenii mei au renunțat să mai joace Hearthstone, iar cealaltă jumătate luau în serios această opțiune. Cică prea multe deck-uri care se bazau pe C’Thun și prea puține moduri de a contracara această strategie. Pierderea lor.

Întrucât cele 60 de pachete Whispers of the Old Gods pe care le-am deschis nu mi-au adus decât câteva legendare mai puțin folosite în metagame, am fost nevoit să-mi craftez vreo 2-3 pentru a putea urca un pic pe ladder.

3

N-am să intru în amănunte privind mecanica pentru că sunt deja foarte multe site-uri care oferă informații detaliate despre cărți și strategii (Hearthpwn este favoritul meu), dar vreau să laud un pic Blizzard pentru faptul că în sfârșit a lansat un expansion ce înseamnă mai mult decât câteva cărți noi pe care să le adaug la colecția mea.

Am fost un pic reticent când am văzut primele cărțile din Whispers of the Old Gods, înainte ca expansion-ul să fie lansat, însă acum sunt convins că Blizzard a făcut singurul lucru de care avea nevoie Hearthstone, l-a diversificat și la dus la un nivel mai complex.

Deși nu am o legendară preferată în Whispers of the Old Gods, îmi place foarte mult să joc Priest Deathrattle, ce se bazează pe multe cărți cu efectul „deathrattle” și pe N’zoth, the Corruptor, unul dintre zeii vechi din această expansiune.

2

Întrucât majoritatea jucătorilor pe care i-am întâlnit pe modul Ranked aveau deck-uri bazate be C’Thun, am decis să caut mecanici și deck-uri care să contracareze această strategie. Spre surprinderea mea am găsit foarte multe deck-uri ce fac față foarte bine zeului C’Thun, ba chiar aș putea spune că acestea au devenit deck-urile cele mai folosite în concursuri oficiale. De fapt nu am văzut nici un deck bazat pe C’Thun folosit în concursuri, dar asta nu înseamnă că metagame-ul nu se poate schimba, sau că nu există deja.

Dincolo de discuțiile „shaman e overpowered” sau „secret paladin a fost nerfat,” cred că Whispers of the Old Gods aduce o mai mare varietate metagame-ului în sensul că vom putea juca cu succes mai multe tipuri de control warrior sau renolock. Plus că mi-a redeschis pofta de competiții. Thumbs up Blizzard.

Din păcate, ultimul expansion Hearthstone aduce și mai mult RNG în joc, ceea ce înseamnă că departajarea în cadrul competițiilor oficiale nu se va mai face atât de obiectiv ca până acum. Da, ăsta este un mare dezavantaj pentru jucătorii profesioniști de Hearthstone. Nu cred că se mai poate face ceva pentru a elimina cât mai mult din norocul pe care se bazează acum jocul, dar poate în timp Blizzard va face câteva schimbări drastice; pentru că de asta ar avea nevoie acum Hearthstone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *