Studiu Samsung arată că românii adoptă tehnologia repede, dar nu o înțeleg

Samsung a publicat recent un studiu interesant făcut în 18 țări din Europa din care reiese că noi românii stăm foarte bine la capitolul minciună. Întrucât nu am acces la toate cifrele acestui studiu am să mă limitez la ce a comunicat Samsung pentru România.

Se pare că 67% dintre românii care au participat la acest studiu pretind că înțeleg termenii sau frazele tehnice pentru a nu părea ridicoli sau ignoranți în fața colegilor (29%).  Restul au alte motive pe care nu au dorit să le dezvăluie, dar cred ca sunt la fel de stupide. Studiul realizat de Samsung Electronics Europa mai arată că termenii pe care românii pretind cel mai des că îi înțeleg sunt Cloud (28%), Emoji (27%) și Streaming (25%).

Din păcate nu cred ca acest studiu a fost corect realizat și din acest motiv marja de eroare este foarte mare. Numărul românilor care nu înțeleg acești termeni ar fi trebuit să fie și mai mare, dar cred că un procent important dintre cei ce au răspuns la sondaj nu au recunoscut „pentru a nu părea ridicoli sau ignoranți.”

Ce mi s-a părut interesant este faptul că respondenții tineri, cei cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani sunt de fapt cei cărora nu le este rușine să recunoască atunci când nu cunosc un termen tehnic. Se pare că noi, lupii bătrâni, nu mai credem în proverbul „Omul, cât trăiește, învață!” Păcat, pentru că din acest motiv cei ce nu cunosc termenii tehnici nici nu pot să folosească smartphone-urile la potențialul lor maxim.

Romanii si obiceiurile de consum ale tehnologiei

Norocul nostru e că Samsung a decis să creeze un fel de dicționar tehnic denumit „The Plain Tech Guide,” ce-și propune să explice pe înțelesul tuturor acești termeni tehnici. Sper să existe și o versiune în română pentru că altfel îl fac degeaba pentru noi.

Un lucru îmbucurător este faptul că românii sunt entuziasmați de noile tehnologii ce apar pe piață în fiecare an (92.5%), dar și de cele pe care le folosesc în prezent și de felul în care au evoluat în ultimul deceniu (58%). Și, un ultim aspect pozitiv ar fi faptul că 61% dintre românii ce au participat la acest studiu au declarat că folosesc tehnologia mai des decât o făceau în urmă cu doi ani.

So, who’s binging with me today?!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *