Huawei se focuseaza pe modelul P9 lite în Romania

România încă nu este o piață cu putere mare de cumpărare atunci când vine vorba de smartphone-uri high-end, dar asta nu înseamnă că nu suntem la zi cu tehnologia. Pe lângă competiția acerbă cu brandurile locale, companiile internaționale trebuie să se adapteze pieței din România care cere calitate la un preț cât mai mic. (don’t we all?)

Deși am avut impresia că Huawei va încerca sa împingă cât mai mult modelul de vârf, P9, către clienții în căutare de smartphone-uri high-end, compania chineză a decis să se focuseze pe versiunea mai ieftină, P9 lite. Se pare că Scarlett Johansson va fi în curând  înlocuită de Smiley, ambasadorul Huawei în România ce apare in reclama la P9 lite. Ok, le putem avea pe ambele în aceeași măsură.

Vestea bună e că Huawei P9 lite costă doar 1.200 de lei, un preț destul de bun pentru ceea ce oferă. Un lucru important pentru segmentul mediu este faptul că P9 lite este dual-SIM (hybrid/nano), deși unul dintre sloturile SIM probabil va fi ocupat cu un card de memorie în cazul în care aveți nevoie de mai mult de 16GB spațiu de stocare. Telefonul vine cu sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow și un procesor octa-core dezvoltat in-house de Huawei, HiSilicon Kirin 650.

Huawei P9 lite

Camera de 13MP cu senzor de 1.12 µm nu se compară cu cea de pe P9, dar la prețul ăsta nu cred că putem cere mai mult. Plus că are și stabilizare optică camera. Bateria de 3.000 mAh este un alt plus pentru Huawei P9 lite, dar și camera secundară din față de 8MP. Ecranul de dimensiune medie de 5,2-inch suportă rezoluții full HD (1080p).

Singurul lucru de care mi-e teama este interfața Emotion a celor de la Huawei care nu mi-a plăcut niciodată. Emotion a ajuns la versiunea 4.1 și, sper eu, să aibă cât mai puțin „bloatware,” adică software nedorit.

Huawei P9 lite este un telefon decent pentru segmentul mediu, dar încercați să-l butonați un pic înainte dacă doriți să-l achiziționați. În rest, cred că are toate ingredientele necesare unui top-selling smartphone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *